NUUTS EUVERZICH SEZOEN 2017-2018, PAGINA 1 - Vastelaovend in Zitterd 2018

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

NUUTS > TAGS > nuuts_2018
FILM- EN NAOKAART AOVEND IN DE OPTOCHHAL
Op vriedig 2 Meert organizeiert ’t Optoch Kommitee de film en naokaart aovend. Deze aovend vèngk plaatsj in de sfeervol ingerichte Optochhal en is gratis toegankelik. Bewus is gekaoze veur eine datum kort nao de Vastelaovend zodat de filmaovend taeves ein sjoon moment is om nog èns same trök te kieke op de Vastelaovend.
Geplaatsj: 28 Fibberwarie 2018
'T IS VEURBIEJ... 'T IS GEDAON
't Is Veurbiej... 't Is Gedaon, mer wat waar 't weier sjoon. Sjtadsprins León I ging 't ganse sezoen sjtraolend veurop door de Zittesje Vastelaovend. De Vastelaovend in oos Zitterd sjitterde 6 daag langk, nog mèr èns woort duujelik 'VEER ZEEN ZITTERD'. Pès volgendjaor... Vastelaovend 2019: 3-4-5 Meert!! Nog eine keer Zitterd Alaaf!!
Geplaatsj: 14 Fibberwarie 2018
FOTOALBUM GROOTE OPTOCH 2018
Aafgeloupe zondig trok de Groote Vastelaovesoptoch door de Zittesje sjtraote. Eine sjitterende en kleurrieke optoch trok aan de doezende luuj langs de kantje veurbie mit groote waages vol bewaeging, groppe, kolderiek groppe en enkelinge vol aktualiteit. [FOTO'S]
Geplaatsj: 13 Fibberwarie 2018
MASKE BEGRAVE
Tradisjoneel wurt op daensdignach ‘t Maske begrave es teike dat de Vastelaovend veurbie is. Door de aafloupende belangsjtelling de letste jaore krig 't Maske Begrave dit jaor eine nuuje Opzat. Om 18.11oer zal 't Maske waere aafgehaold van Kafee De Kroon, om 21.33oere zal 't Maske waere Begrave op 't Kloosterplien
Geplaatsj: 13 Fibberwarie 2018
OETSJAAG GROOTE OPTOCH 2018
Nao aafloup van de Groote Optoch zeen op de Mert de Pries oetgreik. De Ere Prieze ginge nao Buurt Sjteivig (Groote Waages), De Sjnaake (Midde waages), Haufvol, mèr toch gans gek (Groote Groppe), Veer Doon 't gaer (midde groppe), 't Mert volk (Klein groppe), De Gauze (köppelkes) en Math van Horen (Enkelinge)
Geplaatsj: 12 Fibberwarie 2018
VASTELAOVESMAONDIG TRÖÖTEKONKOUR
Vastelaovesmaondig klinke de klanke van de zaatehermeniekes bie ’t tröötekonkour en is 't weier 'Trööt veer op die trööt'. De Zittesje kapelle en zaate hermeniekes laote de Vastelaovesklanke klinke vanaaf de mert, bie de Sjtadspomp (kafee De Kup), in de Helsjtraot bie 't Duvelke en op ’t Kirkplien bie 't Sjterfhoes.
Geplaatsj: 10 Fibberwarie 2018
LAIF OETZENDING VAN 'T KANON VAN 'T BALKON
Zaoterdig 10 Fibberwarie is veur de 15de keer ’t Kanon van ’t Balkon. Ein van de vernuujinge dit jaor is dat d’r ein laif oetzending geit plaatsj vènje, die onger anger via de websait www.zitterdsame.nl en www.webcamsittard.nl veur jeederein te volge is. Dees oetzending wurt muigelik gemaak door eine grop vriewilligesj en de vriewilligesjorganezase 'Zitterd Same'.
Geplaatsj: 9 Fibberwarie 2018
VASTELAOVESZONDIG: GROOTE VASTELAOVESOPTOCH
Op Vastelaoveszondig trek de Groote Vastelaoves Optoch door de sjtraote van Zitterd. De doezende luuj langs de kantj kènne geneite van de veur Zitterd bekende Groote Waages, groppe, meziek en humorvolle köppelkes en einzelgänger. Nao aafloup van de optoch waere op de mert de prieze oetgereik.
Geplaatsj: 8 Fibberwarie 2018
‘T KANON VAN ‘T BALKON, VASTELAOVEND IN DE PUURSTE VORM!
Op Vastelaoveszaoterdig wurt de Zittesje Vastelaovend geäöpent mit ’t Kanon van ’t Balkon. Tössje 16.33 en 00.33 oer prizzenteiert Sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje ein bondj pregram mit optaejes van oa Zittesje Zengesj, Trööt in de Gööt, Beppie Kraft, Erwin, Ronald & Carien, Big Benny, Katja Henz, Don Kiesjot en Kartoesj.
Geplaatsj: 7 Fibberwarie 2018
VASTELAOVEND MIT DE MAROTTEKAPEL
De Marottekapel verzörg tradisjoneel de muzikaal omliesting bie de Marotte zittinge. Ouch mit de Vastelaovesdaag leet De Marottekapel van zich heure. Op de donderdig veur de Vastelaovend hawte zie in kafee ’t Duvelke ’t Auw Wieverkonzèr. Wiejer is De Marottekapel te heure op ’t Kanon van ’t Balkon.
Geplaatsj: 7 Fibberwarie 2018
SJOLIERE VASTELAOVEND
De vriedig veur de Vastelaovend (9 Fibberwarie) sjtruimp de Mert weier vol mit doezende sjoliere oet Zitterd en omgaeving om de vastelaovend in te loewe. Veur de sjoliere wurt ein bontj pregram geprizzenteiert mit oa DJ Jeroen Laven, de band Hard2Get, Big Benny en Heite Soep.
Geplaatsj: 6 Fibberwarie 2018
DE NACH VAN ’T AUWT WIEF
De Donderdig veur de Vastelaovend is tradisjoneel de daag van de Auw Wiever. Dees sjlachtende maskes zeen saoves in en rondj de zittesje kaffees te venje. Op en rondj de Mert organezeiere de Neit Prinse weier de nach van ‘t Auwt Wief en ontvange zie de Auw Wiever mit de neudige hilariteit en Zittesje Laammaekerie.
Geplaatsj: 5 Fibberwarie 2018
OETSJLAAG KÈNJEROPTOCH 2018
Nao aafloup van de kènjeroptoch haet de Optochzjurie de prieze bekend gemaak. Ere Wimpels ginge nao OBS Aan de Meule (grote groppe), 100%Sjpas.nl (klein groppe) en Merle (enkelinge). De Sjpisjaal pries veur 't sjoonste kerke ging nao Sem en Mic, de pries veur de sjoonst verkleide nao Peter Schaeks.
Geplaatsj: 5 Fibberwarie 2018
DE KÈNJEROPTOCH TROK DOOR ZITTERD
Vanmiddig trok eine kleurrieke kènjeroptoch door de sjtraote van de Zittesje bènnesjtad. Ondanks 't get koud waer en ein bietje sjnee sjtonge de teendoezende bezuikesj weier rieje dik langs te kantj. Zie genaote van de grote groppe van sjole mit soms mee es 100 deilnummesj, de humorvolle kleine groppe en enkelinge. Eine sjtraolende Sjtadsprins León I maakte ziene intoch in 't Marotteriek.
Geplaatsj: 4 Fibberwarie 2018
NUUJE PRIES IN DE GROOTE OPTOCH: DE ZITTERD TROFEE
Nao aafloup van de Groote Optoch op Vastelaoveszondig zal dit jaor veur ’t eesj de Zitterd-trofee waere oetgereik. Deze trofee geit nao de meis Zittesje waage oet de Optoch. De Zitterd trofee is de opvolger van de Wil Heuts trofee, dae vanaaf 1981 is oetgereik aan de ere pries waages en later de meis carnavalistische waage.
Geplaatsj: 3 Fibberwarie 2018
SJTADSPRINS LEÓN I VAN SJOOLBANK NAO PRINSEWAAGE
Kommende Zondig 4 Fibberwarie trek de Kènjeroptoch door de sjtraote van de historische bènnesjtad van Zitterd. Eine van de deilnummesj aan de Kènjeroptoch is basissjool Laorhaof, de veurmalige basissjool van Sjtadsprins León I. In ’t jaor dat hunne auwt leerling Sjtadsprins van Zitterd is, pak de sjool groots oet.
Geplaatsj: 2 Fibberwarie 2018
© WWW.VASTELAOVENDZITTERD.NL 2003-2018
© WWW.VASTELAOVENDZITTERD.NL 2003-2018
© WWW.VASTELAOVENDZITTERD.NL 2003-2018
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu